Geschiedenis
Ons Verhaal
SK Munsterbilzen ontstond na een heroïsche strijd tussen de twee oorspronkelijke voetbalploegen van Munsterbilzen, ‘De geel’ en ‘De groen’. In 1956 kwam Arnold (Nol) Gregoor op het idee om een voetbalploeg op te richten, binnen de Belgische Voetbalbond. Hij zocht mensen voor het bestuur en had snel succes. Maar ook van de andere ploeg lag er een aanvraag op tafel om een voetbalploeg op te richten. Er lagen nu dus twee aanvragen op tafel voor één dorp. Na lang beraad werd Nol gemeld dat hij kon beginnen met een voetbalclub, de geboorte van Sportkring Munsterbilzen.
Stamnummer 5898
Van de KBVB kreeg SK Munsterbilzen stamnummer 5898. De ploeg moest in het eerste seizoen een proefjaar volmaken bij de zogenaamde “reserven buiten competitie”, vooraleer ze het volgend seizoen in derde provinciale, destijds de laagste reeks, mocht uitkomen.
Spelers kosten
Maar eerst moesten er natuurlijk spelers gekocht worden, wat voor een beginnende club niet gemakkelijk was. Maar SK Munsterbilzen had geluk, want Bilzen verkocht tien spelers samen voor 500 frank. Om geld in de kas te krijgen, vroeg men tien frank inkom per wedstrijd en ging men rond met steunkaarten.
Jeugdspelers
Trainers
Terreinen
Kampioen
SK Munsterbilzen
SK Munsterbilzen heeft in vier decennia al een twintigtal trainers versleten, waarmee de club hoogtes en laagtes kende. Men moest wachten tot in het seizoen 1972-1973 voordat SK Munsterbilzen voor het eerst kampioen werd en dus naar tweede provinciale steeg.
Natuurlijk moest er ook op zoek worden gegaan naar een plein. SK Munsterbilzen speelde achtereenvolgens op een plein achter het huis van Jan Valkenborgh, het plein aan de Heide, het plein langs de speeltuin en de vijver en uiteindelijk het huidige plein aan de Genkerbaan, waar ze vanaf 1983 met zekerheid konden blijven spelen. Vanaf toen werd ook de infrastructuur gemoderniseerd : ten voordele van spelers, supporters, sponsors, … Ondertussen werd er ook een Jeugdwerking opgericht, zodat ook de jonge spelers er konden voetballen.
Door veel pech en blessures bleef het verblijf in tweede beperkt tot één seizoen en zakten ze enkele jaren later zelfs naar vierde provinciale. Vanaf het seizoen 1978-1979 ging de club verschillende keren op en af tussen derde en vierde provinciale. In het seizoen 1996-1997, het jubileumjaar van de club, bereikte SK een hoogtepunt door naar tweede provinciale te promoveren, waar ze verschillende jaren speelden en regelmatig de eindronde betwistten voor promotie naar eerste. Nadien zakte SK Munsterbilzen terug naar 4de Provinciale. Op het einde van seizoen ’12-’13 werd de promotie afgedwongen naar 3de. Daar speelt onze club nu nog steeds….
Begin jaren 2000 begon het idee te rijpen om te werken aan een nieuwe accommodatie. De kantine en kleedkamers aan de Genkerbaan begonnen echt verouderd te raken. Een locatie werd gevonden aan de Appelboomgaardstraat. De werken startten in 2007. Helaas bleek de investering te zwaar voor SK Munsterbilzen. Gelukkig nam de Stad Bilzen de bouw over. Eind maart 2012 werd de nieuwe accommodatie “Sport- en Recreatiepark Kapelhof” plechtig geopend. Nu kan onze club gebruik maken van een prachtig “stadion” met een grote kantine, 3 mooie speelvelden en voldoende kleedkamers (6 voor ploegen en 2 voor scheidsrechters). Ook het bestuur werd de 21ste eeuw ingeleid, met een fusie tussen het Hoofdbestuur en het Jeugdbestuur. Dit gebeurde op het einde van seizoen 2010-2011.
Sociale media
Wil je op de hoogte zijn met wat wij doen. Volg ons dan op onderstaande sociale media platformen.